Bedrijfsgeschiedenis

Firma M. Verwaal & Zn. werd op 20 februari 1961 opgericht door Marinus Verwaal. Marinus had twee zoons. De jongste, Gijs Verwaal, besluit ondanks dat hij chauffeur zou worden, niet binnen het bedrijf te willen werken. Jan Verwaal leerde in eerste instantie voor autoplaatwerker.

 

Het bloed kruipt echter waar het niet gaan kan en in april 1982 besluit Jan bij zijn vader te gaan werken om samen de zware financiële tijden van die tijd tegemoet te gaan. Het bedrijf sleept zich erdoorheen en versterkt zich met een aantal langdurige en succesvolle samenwerkingen. In oktober 1996 heeft Jan Verwaal het bedrijf officieel overgenomen.

 

Sinds de oprichting is het bedrijf gevestigd in Stolwijk, Zuid-Holland. In juni 1989 hebben wij ons gevestigd op bedrijventerrein ’t Vaartland, evenals te Stolwijk. Op dit terrein hebben wij ons in augustus 2000 verplaatst naar het groter pand waarmee wij meer en betere opslagmogelijkheden kunnen bieden.

 

Gedurende onze lange geschiedenis hebben wij gewerkt binnen een grote verscheidenheid aan branches. Zo hebben wij in onze beginjaren veel kalk, bloem en kunstmest vervoerd. Naarmate de tijd verstreek hebben de door ons vervoerde producten een meer vastere vorm aangenomen. Denk hierbij aan non-terro metalen en bouwmaterialen. Incidenteel vervoeren wij ook kranen, boten of motoren.

 

De laatste decennia heeft Firma M. Verwaal & Zn. zich voornamelijk gericht op de houtindustrie en in het bijzonder op de distributie van plaatmaterialen zoals gefineerd materiaal, sandwichpanelen, HPL-platen, plafond,- en wandplaten, maar ook hardhout en boomstammen. Verwaal Stolwijk

 

Meer dan twintig jaar geleden zijn wij begonnen met het gebruiken van meeneemheftrucks. Deze machines hebben onze service dusdanig geflexibiliseerd  dat wij zelf in staat zijn uw producten veilig en zonder schade te kunnen laden en lossen op vrijwel ieder terrein.

 

Zoals u kunt zien beschikt Firma M. Verwaal & Zn. over veel ervaring. Ervaring die wij graag gebruiken om uw bedrijf tot dienst te zijn op het gebied van vervoer en opslag.